De wil is er wel, maar ik heb het zo druk…

Every day brings new choices

De wil is er wel, maar ik heb het zo druk…

Druk druk druk, altijd maar weg en onderweg, gehaast en gejaag, geen tijd… Maar ik wil wel graag een mooi blootje en het liefst deze zomer nog. Wie herkent zich tegenwoordig niet meer in deze gedachtes en uitspraken?

Helaas moet de een er harder voor werken dan de ander om dat blootje te krijgen die we in onze gedachten opstellen. Hierbij zijn veel factoren van invloed, waaronder het tempo waarin in geleefd wordt. De een heeft geen tijd om te eten, de ander heeft veel zakendiners waardoor een gezond voedingspatroon al snel van de baan wordt geschoven, weer een ander vindt dat gezonde voeding veel tijd kost. Maar het is oh zo belangrijk om goed voor jezelf te zorgen, je krijgt immers maar 1 lijf die heel wat jaren hard moet werken om jou te kunnen laten functioneren. Een beetje dankbaarheid in de vorm van goede voeding is wel op zijn plaats, ik weet zeker dat jouw lijf er heel blij mee zal zijn! Een kleine moeite met een groot gebaar.

Laat jouw drukke leven geen excuus zijn om je lijf te verwaarlozen. Stel doelen en prioriteiten en zorg dat deze realistisch zijn. Uit ervaring weet ik hoe teleurstellend het kan zijn als je doelen stelt en deze niet haalt. Op zo’n moment twijfel je natuurlijk het allereerst aan jezelf, maar misschien was het doel wel te hoog ingezet? Wie zal het weten… Tijd voor een nieuw doel!

Om goed voor je lijf te kunnen zorgen in jouw drukke leven is een klein beetje vooruitdenken wel noodzakelijk. Wat wil je vandaag eten, wat heb je hiervoor nodig en wat kan je alvast klaar maken? Een gezonde leefstijl hoeft niet veel van je tijd te kosten. Een etentje hier en daar, broodje vooraf, een lekker voorgerecht gevolgd door het hoofdgerecht en met mazzel nog een nagerecht. Op dit moment kun jij de keuze maken om het brood te laten staan en voor een mager hoofdgerecht te gaan. Neem bijvoorbeeld eens vis in plaats van een hamburger of de saté. Wat het toetje betreft… vraag jezelf af wat het je oplevert, naast de extra calorieën en één stap verwijderd te zijn van dat mooie blootje die je graag wilt in de zomer. Wat de ‘extra calorieën’ betreft, het zijn er zomaar 400.

Geef een reactie