Hotspot Blanes

Hotspot Blanes

Persoonlijk ben ik groot fan van het land Spanje en dan bij voorkeur de Costa Brava. Iedere zomer vliegen wij er twee weken tussenuit om te genieten van de zon, het strand, elkaar, de Spaanse sferen, paella en ander lekker eten. 

 

Blanes

Tot drie jaar geleden dacht ik oprecht dat Blanes alleen maar uit jongeren, drank en chaos bestond. Maar geloof mij, dat is absoluut niet zo! Vanaf ons hotel in Santa Susanna fietste wij langs de boulevard en een stuk binnendoor naar Blanes, supertof. We fietste letterlijk zo de boulevard en hartje centrum in waar we overspoeld werden door gezelligheid, vele restaurants en lokale winkeltjes. Het aanbod is zeer divers en naar mijn idee voor eenieder wat wils. Van drukke tot rustige plekken, van water tot droge zandgebieden, van grote winkelketens tot kleine schattige puur Spaanse lokale winkeltjes, van strandtenten tot culinair en alles daartussenin. Je kijkt letterlijk je ogen uit en kan bijna niet kiezen waar te eten… Maar wij vonden echt een top plekje! 

Decler

Toen wij drie jaar geleden voor het eerst in Blanes waren liepen wij tegen dit stijlvolle, sfeervolle maar betaalbare restaurantje aan op rustig pleintje tussen de oer Spaanse huisjes midden in het hartje van Blanes. 

De menukaart

Op het eerste gezicht sprak het aanbod met gerechten ons niet direct aan. Er stonden een hoop onbekende voedingsmiddelen en aparte namen op waar niet echt een touw aan vast te knopen was. Daarnaast was de menukaart niet heel uitgebreid wat maakte dat het aanbod met ‘veilige’ keuzes ook niet ruim was. Maar god thank voor google translate die ervoor gezorgd heeft dat we ook wat eten bestelde en niet alleen een colaatje. 

Thai cheeck

Na lang wikke en wegen besloten wij om voor de Thai cheek te gaan. Spannend want we hadden behoorlijk trek van de fietstocht en zaten niet te wachten op een flinke tegenvaller. Alhoewel een flinke tegenvaller wel uitgesloten kon worden als we zo naar stijl van het restaurant keken en de borden bij onze medeeters op tafel. Daar stond o.a. een schaaltje ‘Squid Andalusian Style’. Dat moestenwij ook gewoon hebben als echte koolhydraatfans. Weer eens wat anders dan bakje met half matig lekkere patatjes. Dit waren echt goed bereide, knapperig gebakken stukjes aardappel die nog in het bezit waren van hun schilletje. Persoonlijk vinden wij dat erg lekker. 

Ongeveer 25 minuten na onze bestelling komt er een vriendelijke en blije man van de bediening met een bordje onze kant op. My god, alleen de geur en opmaak van dit malse stuk vlees is al onweerstaanbaar. Op het moment van inprikken met de vork in een compact stuk vlees voelen wij gelijk hoe zacht en sappig het is. Het was een soort draadjesvlees. In combinatie met de smaakmakers die gebruikt zijn en de salade is dit 100% het lekkerste stuk vlees dat wij ooit hebben gegeten. Dat was natuurlijk reden genoeg om afgelopen jaar nogmaals terug te keren om daarvan te genieten. 

Decler

Bediening

Bij aankomst op het terras werden wij vriendelijk ontvangen door een dame van de bediening die ons een tafeltje liet uitzoeken. Al snel viel ons op dat het hier om echte Spaanse bedieners ging bij wie de Engelse taal nog niet helemaal onder controle was. Voor ons was dat geen punt omdat hun houding en mimiek boekdelen sprak; open, vriendelijk en aandachtelijk. 

Bij aankomst kregen wij een glaasje water van het huis en werden op weg geholpen toen we vragen naar de menukaart voor ons keken. Naar ons idee ontweken zij de communicatie niet ondanks dat het niet helemaal soepel verliep door de taalbarrière. Dikke vette pluspunt voor hun! Het is ons namelijk vaak genoeg overkomen dat we haast van het terras werden afgekeken zodat de volgende lichting kon komen of dat we amper bediend werden omdat de taalbarrière het wat ongemakkelijk maakte. 

Al met al dus een dikke vette aanrader! 

 

Naam Restaurant: Decler
Adress: Carrer Theolongo Bacchio, 24, 17300 Blanes,
Girona, Spanje

Geef een reactie