Over Laura Kortekaas | HealthyByLaura

Laura Kortekaas | HealthyByLaura

Mijn naam is Laura, Laura Sabina Kortekaas wel te verstaan. Via deze site hoop ik met jou in contact te komen, jij die worstelt met (on)gezonde voeding, het lichaamsgewicht en gefrustreerd raakt over de dagelijkse confrontatie met jouw lijf. Je hoeft niet naar het ‘perfecte’ dieet opzoek te gaan op internet; want die bestaat niet. Je hoeft ook niet nog drie keer teleurgesteld te worden omdat een dieet toch niet zo aanslaat op jouw lijf als dat je had gehoopt. Ieder lijf is uniek en heeft wat anders nodig.

Een aantal jaar geleden (2013) ben ik gestart met sporten. Niet omdat ik hier behoefte aan had, maar omdat mensen in mijn omgeving het adviseerde. Het zou een positieve bijdrage leveren aan mijn continue vermoeidheid, frustraties over mijn lijf en het verdriet dat ik daar om kon hebben. Nou goed, het viel te proberen. Daar ging ik dan, met een hard hoofd naar de sportschool voor een lesje ‘Body Pump’ en af en toe wat rennen op de loopband. Je raadt het vast al.… het is zo goed bevallen dat ik nu nog steeds sport.

Het was wel zo dat ik niet per se dichterbij mijn lichamelijke doel (afvallen) kwam. Dikke kans dat dit aan mijn voedingspatroon zou liggen. Ik was namelijk nogal gek op alles wat eigenlijk niet in de schijf van vijf stond. Waar ik mijn handen moeilijk van af kon houden waren de ‘Hamka’s’ van Lays, chocolade van milka met beschuit aan de binnenkant, oreo-koeken en liga-koeken.  Ook stonden lekkere vette vleeswaren wel hoog op mijn lijstje; boterhammenworst, (berliner) leverworst en gebraden gehakt. Tijd om ook hier wat aanpassingen in te maken. Inmiddels zijn dit voedingsmiddelen die niet meer frequent voorkomen in mijn voedingspatroon en heb ik goede alternatieven gevonden. Ik voel mij een stuk fitter, energieker en zekerder.

Hoe tof is dat, dat voeding en sport zo een grote invloed hebben op het menselijk lichaam. Na mijn diplomering als verpleegkundige was ik nog niet uitgeleerd en wilde ik meer leren over voeding. Dat heb ik gedaan en ben in 2016 gestart als voedingscoach onder de naam: ‘HealthyByLaura’. Dit vond ik super spannend, want ja… ondernemen zit wel in mij, maar ondernemer zijn is toch andere koek. Onzeker wat andere ervan zouden vinden, kan ik het wel, willen mensen wel mijn hulp, wanneer ben je ondernemer, waar moet ik aan voldoen. De eerste paar weken liep ik hiertegen aan maar al gauw werd mijn motto; ik ben ik, niet per se commercieel onderlegd maar met mijn passie voor voeding en enthousiasme moet het lukken.

Dit bedrijf is dus opgestart uit mijn passie voor gezonde voeding en draait op enthousiasme om deze passie met jou te delen, kennis over te brengen en te ondersteunen naar het behalen van gewenste resultaten. Weg met die onzekerheid over jouw lijf, jouw gewicht, wat wel en niet gezond is en welk dieet je nu juist wel of niet moet volgen. Lees hier hoe ik je daarbij kan helpen.

Laura
Back To Top