Pompoensoep met prei

Een stevige soep die je zeker een verzadigend gevoel zal geven. Pompoen is rijk aan vitamine A, E en C. Deze vitamines zullen je weerstand verbeteren. Buiten de genoemde vitamines, is de pompoen rijk aan tientallen andere soorten vitaminen en dankzij de antioxidanten werkt het ook ontstekingsremmend.

Pompoensoep met prei
Snijd de pompoenfles in kleine stukjes. Dit doe je door eerst de bovenkant en onderkant er af te snijden en vervolgens de pompoen doormidden te snijden en de pitten te verwijderen. Vervolgens snijd je hem in kleinere stukjes. Snijd hierna de losse bladeren van de prei en gooi dit weg. Spoel de stengel goed af onder de kraan en snijd hem door midden en vervolgens in kleine halve ringen. Snijd hierna de knoflook in kleine stukjes. Verwarm een ruime soeppan en verhit hierin de olijfolie en bak kort de knoflook, prei en pompoen, ca. 2 minuten. Voeg de kruiden toe. Kook ondertussen ca. 1,5L water in een waterkoker en voeg dit na de 2 minuten toe aan het pompoen mengsel. Voeg het bouillonblokje hieraan toe. Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 15 minuten doorkoken. Stop na 15 minuten het mengsel in een blender en maak er een vloeibaar geheel van of laat het in de soeppan en ga aan de slag met een staafmixer. Verdeel de soep over soepkommen en maak het af met de koriander.
Porties4 personen
Prep Tijd20 minuten
Kook Tijd15 minuten
Passieve Tijd15 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Variatietip

Voeg 2 tomaten toe of geroosterde paprika's.

 

Voedingswaarde per 350ml

177 kcal, vet 8 g (waarvan verzadigd 1 g), koolhydraten 19 g, eiwit 4 g

Geef een reactie