Tomaat paprikasoep

Zonder dat u het in de gaten heeft, krijgt u een kom vol groente en dus allemaal goede voedingsstoffen binnen. Deze tomaat paprikasoep is puur groente, zonder onnodige extra toegevoegde suikers. Schep dus een grote kom vol zonder u schuldig te voelen, u zult voorlopig weer even verzadigd zijn. Wie wilt dat nou niet?

Tomaat paprikasoep
Snijd de tomaat, ui, knoflook en paprika in kleine blokjes. Verhit een grote soeppan en verhit hierin de olie. Bak hierin de paprika, ui en knoflook. Voeg na ca. 2 minuten de tomatenblokken toe. Laat dit geheel ca. 3 minuten op het vuur staan en voeg de peper, italiaanse kruiden en paprikapoeder toe. Breng ondertussen 1,5L water aan de kook (in een waterkoker). Voeg dit toe aan het tomatenmengsel totdat het mengsel net onder water staat. Voeg het bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten op een laag vuur door koken. Even in de blender en u heeft voor u het weet een heerlijke soep op tafel staan!
Porties5 personen
Prep Tijd20 minuten
Kook Tijd10 minuten
Passieve Tijd10 minuten
Ingrediƫnten
Notities

Voedingswaarde

146 kcal, vet 6 g (waarvan verzadigd 1 g), koolhydraten 12 g, eiwitten 5 g

Geef een reactie