Van verpleegkundige naar diëtiste

Tekenen
Spelt

Van verpleegkundige naar diëtiste

Let’s do this! 

Als onervaren, onzekere, twijfelachtige jongvolwassenen maakte ik de keuze om in 2012 de verpleegkundige opleiding te gaan volgen. Na vier jaar studie en twee jaar werkervaring op te hebben gedaan als verpleegkundige in het ziekenhuis besloot ik in 2018 om mezelf om te gaan scholen.

De verpleegkundige opleiding starten leek voor mij in 2012 de beste stap om te maken. Mijn schoonzus volgde de opleiding en mijn moeder werkte in het ziekenhuis… Dat wilde ik ook! Als snel merkte ik dat de tentamens, verwachtingen, vrienden maken en stagelopen mij beter af gingen dan ik had verwacht. He he, valt dat even mee. Mijn onzekerheid werd langzaam wat minder en ik begon steeds minder te twijfelen aan deze studie. Op naar dat diploma…! Hard werken, veel gelachen en tranen gelaten maar in 2016 mocht ik het mooie papiertje tekenen en werd ik gespeld. Zo, die was in de pocket…

Na mijn diplomering ben ik in het ziekenhuis gaan werken op afdeling chirurgie. Supertof maar kon er niet helemaal mijn draai vinden. De onregelmatige diensten braken mij op en haalde het plezier in mijn werk weg. Voor mij voelde het alsof elke keer mijn weken overhoop geschopt werden. Totaal geen ritme, geen planning, niks… Op sociaal gebied maar ook op het gebied van mijn eigen gezondheid vond ik het vooral pittig. Ik sportte graag en had een passie voor gezonde voeding. Maar deze twee waren vrij lastig te combineren met mijn onregelmatige functie als verpleegkundige en ik merkte al gauw dat ik allerlei lichamelijke klachten kreeg. Want wat denk je dat er met je kwetsbare, prikkelbare en zielige darmpjes gebeurt als je PDS hebt… Nou die sloegen mooi op hol. In mijn twee werkjaren als verpleegkundige kon ik ook niet stilzitten en ben ik thuisstudies in de voeding gaan volgen. Dat vond ik nou nog eens interessant maar ging daar niet direct mee aan de slag op werkgebied. Het was puur voor mijn eigen kennis.

Toen vond ik het in juli 2018 weleens tijd om even goed na te gaan denken of dit nou wel is wat ik wilde… Je raadt het vast al; dat was het niet. Ik wilde mijn passie achterna en iets met voeding gaan doen. Zo impulsief en enthousiast als ik kon zijn besloot ik de studie ‘Voeding & Diëtetiek’ te gaan volgen. Even op internet kijken, welke school, wat houdt het precies in, hoe lang duurt het, wat kan ik er mee en hop klik klaar Laura staat ingeschreven voor de opleiding ‘Voeding & Diëtetiek’ en start in september 2018.

Spannend…… maar het is de beste stap die ik heb gemaakt. Ik heb veel plezier in wat ik allemaal leer en hoe ik dit kan combineneren met HealthyByLaura. Mijn verpleegkunde papiertje is gelukkig niets voor niets geweest want hoe mooi is de combinatie van verpleegkundige en diëtiste wel niet. Nog drie jaar studie maar ik zeg: “Op naar een toekomst als diëtiste en een goede gezondheid”. 

Liefs,
Laura | HealthyByLaura

Geef een reactie