Wereld Drenteldag

Wereld Drenteldag

Haast jij je vaak, vlieg je van hot naar her, is er weinig tijd voor een koffie pauze of werk je je lunch tussen neus en lippen door naar binnen? Dan is het vandaag jouw dag!

Vandaag 19 juni is het ‘Wereld Drenteldag’. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord maar ik weet zeker dat het voor veel mensen een dag is die goed kan doen. Deze dag is 40 jaar geleden bedacht en komt jaarlijks terug. Echt iets om naar uit te kijken dus. Het is namelijk zo dat je het vandaag wat rustiger aan moet doen, lekker mag slenteren en vooral om je kan kijken. Even een tandje langzamer functioneren dan normaal…

Het is natuurlijk goed dat deze dag bestaat maar ik vind dat het twee kanten heeft. Het geeft namelijk ook aan dat we ‘te gehaast’ leven. En dat, dat lijkt wel toegenomen te zijn in de loop der jaren. Zelf heb ik een slechte ervaring gehad door een ‘te’ gehaaste, onoverzichtelijke en structuurloze levensstijl. Zelf dacht ik altijd dat het wel mee viel en vond ik het weleens vervelend als mij verteld werd dat ik rustiger aan moest doen. Nou hier ben ik inmiddels van teruggekomen en ben ik ‘mindful’ gaan leren leven.

Met mindful leven bedoel ik uiteraard niet dat ik de hele dag aan het mediteren ben. Ik bedoel wel dat ik momenten op de dag ‘pauze’ neem. Dan ga ik zitten en blokkeer even alles om me heen. Dit hoeft echt niet langer dan 10 minuten te duren. Doordat ik o.a. deze ‘pauze’ momentjes ben gaan inlassen kan ik weer verder met mijn dag, een soort nieuwe energie krijg ik ervan. Hoe ga jij hier mee om? Gun jij jezelf al genoeg rust? Zo niet, dan is vandaag een mooie dag om ermee te gaan beginnen.

In 2017 zei 16 procent van de 8,5 miljoen werkende Nederlanders burn-outklachten te ervaren, dat was in 2007 nog 11 procent, meldt NU.nl.¹

 

https://www.ggznieuws.nl/home/tno-meer-werknemers-hebben-last-van-burn-outklachten/
Wereld Drenteldag

Geef een reactie