Yoghurt met warm gegrilde vijgen

Yoghurt met warm gegrilde vijgen

Wat is er nu fijner dat in deze koude en regenachtige periode je dag te starten met een warm ontbijtje.. De afgelopen tijd eet ik dit schaaltje yoghurt met warm gegrilde vijgen maar al te graag. Binnen een hand omdraai zet je dit schaaltje op tafel waarmee je een goede kickstart van de dag maakt! Wist jij overigens al dat vijgen veel vitamine A en B bevatten? Zij zijn belangrijk voor het onderhoud van je huid en dragen bij aan stofwisselingsprocessen in het lichaam. Daarnaast dragen vijgen ook bij aan een stabiele bloedsuiker. Een stabiele bloedsuiker levert een positieve bijdrage aan verliezen van gewicht. 

Ingrediënten

250 ml ongezoete alpro yoghurt
15 gram vegan proteïne vanille
10 gram homemade granola
8 gram hazelnoten
1 verse vijg
20 gram diepvries roodfruit
1 tl. agavesiroop
1 tl. koekkruiden

 

Bereidingswijze

Bekleed een bakplaat met bakpapier, snijd de vijg in dunne plakjes, leg ze op de bakplaat en plaats de plakjes voor ca. 6 minuten onder de grill. Doe ondertussen alle andere ingrediënten in een schaaltje en voeg tot slot de  vijgen toe.

Ik hoop dat je geniet van dit schaaltje yoghurt met warm gegrilde vijgen. Fijne dag vandaag! 

 

VOEDINGSWAARDE
326 kcal, 22,3 gr koolhydraten waarvan 15,8 gr suiker, 12,7 gr vetten waarvan 0,6 gr verzadigd, 26,1 gr eiwitten 

Yoghurt met warm gegrilde vijgen

VOLG DE BLOGS VIA DE MAIL

Volg de blogs en ontvang meldingen van nieuwe berichten per e-mail.

Geef een reactie